Suolahuone

  Suola hoitaa luonnonmukaisesti hengityselin- ja iho-ongelmiasi

  • Suolahuoneemme on toiminut Porvoossa jo vuosia auttaen kaikenikäisiä asiakkaitamme mm. keuhkoputken-, poskiontelo- sekä korvatulehduksissa, toistuvissa virusinfektioissa, astmaoireissa, iho- ja hengitystieallergioissa, atooppisen ihon, psoriasiksen ja erilaisten ihottumien hoidossa. Lisäksi suolahuonehoito on erittäin rentouttavaa, toisinaan joudumme ystävällisesti herättämään asiakkaan hoidon loputtua...
  • Suolahuonehoito auttaa oireita, mutta ei paranna kroonisia sairauksia. Tehokkaasti käytettynä suolahoito voi vähentää lääkkeiden tarvetta.
  • Kunto-Wernerin suolahuone on aito suomalainen Polar-suolahuone.  

  Astma, psoriasis, atooppinen ihottuma, akuutti hengitysteiden sairaus, krooninen hengitysteiden sairaus, krooninen nielutulehdus, nielurisatulehdus, krooninen poskiontelotulehdus, krooninen nenäontelotulehdus joka kestänyt pidempään kuin kaksi viikkoa, krooninen keuhkoputken tulehdus

  Mitä suolahuonehoito oikein on? 

  • Jo keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolapölyllä. 1800-luvun keskivaiheella Puolassa tehtiin mullistava havainto, että suolakaivoksissa työskentelevät ihmiset eivät juurikaan sairastaneet keuhkosairauksia ja niinpä Krakovan läheisyyteen Velickoon perustettiin suolahoitola. Noista ajoista on otettu hoidon kehittämisessä pitkä harppaus.
  • Suolahuonehoito annetaan nimensä mukaan suolalla vuoratussa huoneessa. Seinäpinnoissa, katossa ja lattiassa oleva huokoinen suolakerros aiheuttaa huoneilmaan voimakkaan negatiivisen ionisaation, joka helpottaa omalta osaltaan hengitystä. Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta suolasta (NaCl) suolageneraattorilla tehtyä hyvin hienojakoista suolapölyä, jolloin hengitysilmassa on 20 - 100 mg /m3 suolahiukkasia. Hoidon kannalta on hyvin merkittävää, että suolapöly on tehty välittömästi ennen hengitystä, koska juuri hakattu suolapölyhiukkanen(alle 5 um) on aktiivinen ja tunkeutuu tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin ja myös ihohuokosiin. Hoitojakson jälkeen huoneilma vaihdetaan koneellisesti, jolloin hengityksestä muodostunut hiilidioksidi poistuu ja uusi hoito voidaan aloittaa puhtaassa ilmassa.
  • Hengitysilman mukana menevällä suolapölyllä on tulehduksia pienentävä ja limaa irrottava vaikutus hengitysteissä, se ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja tältä osin helpottaa hengitystä. Kuiva suolapöly tunkeutuu myös tehokkaasti hengitysteiden äärialueille.
  • Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, tämän ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisena. Samalla suolalla on myös desinfioiva vaikutus.
  • Suolahuonehoito sopii kaiken ikäisille ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa hengityselinsairauksissa ja ihottumissa, vaikeissa tapauksissa lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti. Ajoittain käytettävää lääkitystä voidaan vähentää oireilun vähenemisen myötä, jatkuvan lääkityksen vähentämisessä seurataan lääkärin ohjeita.
  • Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua.
  • Suolahuonehoito kestää 40 min /kerta. Pienillä lapsilla ja vaikeissa tapauksissa ensimmäiset hoidot kestävät 5 - 10 min. Hoito voidaan aloittaa vaikeissa tapauksilla ilman suolapölytystä, jolloin suolahuoneen pintojen aiheuttama voimakas negatiivinen ionisaatio antaa riittävän hoitovaikutuksen.

   

  Varaa oma aikasi numerosta 010 271 2370.
  Klikkaa nähdäksesi yhteystietomme.